Deze week in 010nu: Rotterdammer moedigen Feyenoord aan, bijzonder schip meert aan en meer

Heel Rotterdam kijkt ernaar uit: zondag speelt Feyenoord de wedstrijd waarmee ze kampioen kunnen worden van de Eredivisie. Rotterdammers op straat hebben natuurlijk aanmoedigende boodschappen voor het team!

Kwetsbare baby’s, kinderen en ouderen worden blootgesteld aan te grote hoeveelheden fijnstof, blijkt uit onderzoek van platform Investico in samenwerking met Vers Beton en OPEN Rotterdam. En dat is schadelijker dan eerder werd gedacht.

In deze aflevering van Ode aan de Winkelstraat zijn we op de Bergse Dorpsstraat in Hillegersberg. Het zit hier vol kleine onafhankelijke winkels. En daar zijn de ondernemers van de winkelstraat erg trots op.

De Muskuseend wordt steeds vaker slachtoffer van de snelheidsduivels in Pernis. Deze exotische vogel uit Zuid-Amerika is al jaren vaste inwoner van Pernis en steeds vaker verkeersslachtoffer van hardrijders in het dorp. Vooral het handhaven op regels blijkt een gemis in Pernis.

Het grootste houten zeilschip dat nog mag varen op de oceaan is aangemeerd in Rotterdam. De komende dagen is het schip open voor bezoekers. Wij namen alvast een kijkje aan boord en spreken de bemanningsleden.