Deze week in 010NU: Rotterdammers eren Bowie, Dansschool Cuartito Azul opent nieuw pand, Oldtimerrijders klagen over de milieuzone en een nieuwe parel aan de Kralingse Plas.

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.
Rotterdammers eren Bowie. Veel Rotterdammers rouwen om het verlies van David Bowie. Een van hen is Yolanda Koelhof die hem jaren geleden ontmoette in Rotterdam Ahoy.


De tango is bezig met een echte veroveringstocht. Je hoeft niet helemaal naar Zuid-Amerika om les te krijgen in deze passionele dans. In het Zoho kwartier is buurthuis Basta omgebouwd tot een schitterende dansschool.


De milieuzone rammelt aan alle kanten voor Oldtimerrijders. Sinds 1 januari mag je met je auto van voor 1 juli 1992 het centrum van Rotterdam niet meer in. Met de invoering van de milieuzone wil de gemeente de luchtvervuiling in de binnenstad terugdringen. “Onzin”, aldus leden van ‘t Eendeëi (voluit Vereniging de Alternatieve Garage ‘t Eendeëi) uit Rotterdam.


Rotterdam heeft er een nieuwe parel bij met The Boathouse. Men kan hier vanaf april terecht om te genieten van het uitzicht over de Kralingse Plas!