Deze week in 010nu: Rotterdams onthaal voor de koning, Yamina helpt kinderen in west en meer!

Op Koningsdag 2023 wordt de koninklijke familie swingend ontvangen op het Afrikaanderplein. Het koninklijk gezin en de familieleden worden toegejuicht vanaf de straat, vanaf balkon en vanuit de ramen van de woningen die aan het plein liggen. Onze verslaggever Sherill is erbij en doet verslag.

De Rotterdamse Yamina maakt kans op de titel beste sociaal werker van Nederland! Zij is één van de drie genomineerden. Ze hoort 24 mei of ze het ook daadwerkelijk is geworden. Eén van de redenen dat ze is genomineerd is dankzij haar werk in Rotterdam-West. Vanuit Team Toekomst helpt ze kinderen op de basisschool Mozaïek in Delfshaven.

In de serie ‘Een ode aan de winkelstraat’ zijn we deze keer op de Krabbendijkestraat in Pendrecht, een kleine winkelstraat die door bewoners omschreven wordt als gezellig en die steeds meer op orde is gekomen in de loop der jaren.

De Bibliotheek Rotterdam houdt verschillende workshops over onderzoek naar familiegeschiedenis in het kader van het koloniaal slavernijverleden. Dit keer stond in het teken van Molukse familiegeschiedenis. De Rotterdamse, half-Molukse, Quirine deed eraan mee.