DEZE WEEK IN 010NU: Rozenburgers strijden voor groene landtong, start van festivalseizoen, Waterkonijnen breken door en ongelofelijke regenboog!

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de beste verhalen nu terug en check onze social media kanalen voor nog meer nieuwsverhalen uit Rotterdam.

De familie Lievaart woont al vier generaties lang in Rozenburg. Ze maakten van dichtbij mee hoe hun natuurrijke omgeving plaats moest maken voor de industrie en de Rotterdamse haven. En nu lijkt komt het laatste stukje groen, de Landtong ook in gevaar te komen met de komst van een groot distributiecentrum dat negen hectare grond in beslag zal nemen. Daarom schreven ze een protestlied…

Het festivalseizoen staat voor de deur! Rotterdam heeft dit seizoen ook meer dan genoeg festivals voor ons in petto. Kralingse Bos festival, Triangle festival en nog veel meer. De vraag van vandaag is daarom: Ben jij festival ready?

Het succes van het cabaretduo Waterkonijnen is in sneltreinvaart gegaan. Twee jaar geleden stonden ze nog buiten te repeteren, maar ondertussen hebben ze in de finale van Cameretten gestaan. Ook start volgende week bij OPEN Rotterdam de serie “Waterkonijnen gaan op stad”. Wij gaan terug naar de plek waar het allemaal begon…

En voor wie hem deze week gemist heeft… Donderdagavond was er een prachtige regenboog boven Rotterdam te zien. Wij kregen van allerlei Rotterdammers foto’s opgestuurd, en daar maakten wij deze compilatie van.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat