Deze week in 010NU: Stadskookboek Rotterdam, Verhuizing Laurens, CARE 4 Cabo Verde en Girl Problems

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.

Recepten van topchefs uit restaurants in Rotterdam. Dit zijn de belangrijkste ingrediënten van het Stadskookboek Rotterdam van “foodjournalisten” Wim de Jong en Frank van Dijl dat deze week is verschenen. Ze nemen ons mee naar de keuken van topchef Marcel van Zomeren in Kralingen.

Na 45 jaar verhuist revalidatiecentrum Laurens Antonius IJsselmonde naar de nieuwe locatie Intermezzo Zuid. Deze week werden alle klanten met rolstoelbusjes, touringcars en ambulances vervoerd naar hun nieuwe onderkomen.

Carla Nascimento is een Rotterdams bezig bijtje. We volgen haar in de laatste voorbereidingen van haar eerste evenement CARE 4 Cabo Verde. Een event dat afgelopen week Kaapverdiaans talent in de schijnwerpers zet, maar ook een serieuze boodschap heeft.

Deze week was in het Lantarenvenster de premiere van Girl Problems, een edutainment programma voor en door jongeren uit Rotterdam-Zuid. De serie gaat over problemen die meiden in het dagelijks leven tegen kunnen komen. Wij van OPEN Rotterdam zenden de serie vanaf dinsdag 10 november uit, maar namen alvast een kijkje bij de premiere.

Dit was het weekoverzicht van 010nu van deze week.