Deze week in 010nu: Syrische acteurs maken mooie voorstelling, Chateautjes, De mening van studenten over niet reizen tijdens spits, Spoedcursus golfen en Vlogger Peter is op zoek naar liefde

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.

Een groep van negen Syrische vluchtelingen, die op dit moment verblijven in een noodopvang in Alphen aan den Rijn, waren op woensdagavond in Rotterdam voor een bijzondere theatervoorstelling in het Islemunda theater. In het stuk, dat door twee professionele Syrische acteurs mogelijk is gemaakt, delen de vluchtelingen hun verhaal.

Veel mensen dromen ervan, stoppen met je 9 tot 5 baan om je eigen zaak te beginnen. Simone van den Berg gooide vijf jaar geleden het roer om en begon haar eigen wijnwinkel aan de Zwart Janstraat: Chateautjes. Wij gingen mee naar een speed-winetasting en bezorgden wijn door de hele stad.

Om zitplaatsen vrij te maken in de trein tijdens spitsuren zijn universiteiten en hogescholen bereid om collegetijden aan te passen. Vanaf volgend schooljaar worden de roosters omgegooid en zullen de nieuwe lestijden ingaan. Bij de Erasmus Universiteit in Kralingen peilden wij deze week de meningen van studenten. 

Golfclubs, golfschoenen en handschoen? Check! OPEN gaat golfen met Floris de Haas. Op de golfbaan geeft de playing pro en teaching pro in opleiding ons niet alleen handige tips, maar ook een kijkje in het leven van een golfer.Een verloren liefde, een ego dat in de weg zit en een kinderwens. OPEN vlogger Peter van Drunen is op zoek naar de liefde en die zoektocht gaat niet altijd over rozen.