Deze week in 010nu: Taakstraffen in Rotterdam-Zuid, wijkagent Hans Vos kapt ermee, vluchtelingen krijgen hulp in Ommoord en het Red Sofa City festival

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.

Werkstraffen, oftewel taakstraffen komen in verschillende soorten en maten voor. Ook bij Stichting Isaak en de Schittering in Rotterdam-Zuid kunnen mensen sinds kort hun werkstraf uitvoeren, maar wat doen ze daar dan precies?

44 jaar in dienst bij de politie, waarvan 35 jaar als wijkagent in Middelland. Het zit erop voor Hans Vos. Na een bijzondere loopbaan in een dynamische wijk neemt hij afscheid van zijn geliefde baan. Wij maken samen met hem een rondje door de wijk en buurten even bij al die mensen voor wie Hans een bekend figuur is.

Hoe is dat nou om als nieuwkomer in Rotterdam aan te komen? Een beetje hulp is dan vaak érg welkom. Elke woensdagochtend zitten de vrijwilligers van Vluchtelingenwerk Ommoord Zevenkamp klaar voor vragen van vluchtelingen in Kerkelijk centrum de Open Hof.

Red Sofa City is geen nieuwe meubelzaak waar je een nieuw bankstel kunt uitzoeken, maar een spik-splinternieuw festival, waarbij Rotterdamse componisten en componisten die een speciale band hebben met Rotterdam door klassieke muziek laten horen hoe verbonden ze zijn met deze dynamische havenstad.

Dit was het weekoverzicht van 010nu van deze week.