Deze week in 010nu: tramlijnen verdwijnen, overvallen in Schiebroek en meer….

Trams beginnen langzaam uit het straatbeeld van Rotterdam te verdwijnen. Dat bleek eerder dit jaar al door de inkorting van tramlijn 4 en daar blijft het niet bij. Uit het nieuwe conceptplan Toekomstvast Tramnet blijkt dat nóg meer trams, waaronder tram 8, worden ingekort. Onacceptabel, vindt de Wijkraad Bospolder Spangen Tussendijken.

Sinds eind 2022 zijn er veel overvallen in Schiebroek. Vaak zijn jongeren het slachtoffer, die met de fiets van en naar één van de sportcomplexen langs de Hazelaarweg gaan. Inmiddels is een aantal maatregelen getroffen tegen de overvallen, maar het onveilige gevoel blijft bij bewoners.

Rotterdam heeft veel winkelstraten: klein, groot, met bekende ketens of juist met familiebedrijven. De Lusthofstraat is een combi van alles. In deze bruisende Kralingse straat zitten kleine ondernemingen, maar ook horecagelegenheden en grote ketens.

De Special Social Club organiseert in Worm bij de Witte de Withstraat feesten voor mensen met een beperking. Er wordt gezorgd voor rolstoeltoegankelijke locaties, prikkelarme ruimtes en een laagdrempelige sfeer.