Deze week in 010nu: Tweede film Sophia Kinderziekenhuis bijna af, debatteren met de jongeren van EEYP, 3D printer wordt steeds populairder en Kirsten Verdel volgt de Amerikaanse voorverkiezingen op de voet.

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.

Het Sophia Kinderziekenhuis, een onderdeel van het Erasmus MC, heeft een eigen televisiezender. Speciaal voor de patiënten worden er reportages gemaakt, soaps en zelfs een film. Na de eerste film, kreeg regisseur Danny Bliek, de vraag wanneer de tweede uit zou komen. 010nu is bij de laatste draaidag van de tweede film!

Elk jaar komen jongeren tussen 15 en 18 jaar van het Erasmiaans gymnasium bij elkaar om samen met andere jongeren van de Europese Unie te debatteren. Dit jaar ging het debat over de verdeling tussen arm en rijk.

In de haven wordt steeds meer gebruik gemaakt van onderdelen die gemaakt zijn door een 3D printer. Bij SuGu staat zo’n printer en die wilden wij natuurlijk wel even van dichtbij zien.

In de Verenigde Staten zijn de voor-verkiezingen in volle gang. Rotterdamse Kirsten Verdel werkte in 2008 voor de Obama-campagne en volgt dus alles op de voet. Samen met haar bezoeken wij een lezing in de centrale bibliotheek van Charles Groenhuijsen over Amerika na Obama.