Deze week in 010nu: veel kritiek op nieuwe supermarktvoedselbanken, eerbetoon Aart Alblas en Feyenoord terug in Champions League

Het was afgelopen week de eerste echte herfstweek. In de Afrikaanderwijk werd een eerbetoon gebracht aan de overleden Aart Alblas. Ook was er veel kritiek op de nieuwe voedselbanksupermarkten en vertellen Rotterdammers dat 2 miljard voor armoedebestrijding te weinig is. Ook is de wijkredactie weer begonnen. Dit keer in Carnisse.

Rijk trekt 2 miljard euro uit tegen armoede: ‘Niet genoeg, er is een structurele aanpak nodig’
Er werden geen grote plannen gepresenteerd tijdens Prinsjesdag. Vanwege het demissionaire kabinet, las koning Willem-Alexander een troonrede ‘light’ voor. Wel heeft het kabinet besloten 2 miljard euro extra uit te trekken voor de bestrijding van armoede. Belangrijk, want in Rotterdam leven meer dan 87.000 mensen in armoede. Het geld wordt vooral ingezet om voor mensen met een laag en middeninkomen de huur- en zorgtoeslag en het kindgebonden budget te verhogen.

Eerbetoon aan overleden scooterkoning Aart Alblas: ‘Zo iemand vind je nooit meer in Rotterdam’
Zeker vijftig Rotterdammers verzamelen zich op maandagochtend in de Afrikaanderwijk om met een scootertocht een laatste eerbetoon te bewijzen aan Aart Alblas. De eigenaar van Alblas Tweewielers overleed vorige week. Zijn familie deed een oproep op Facebook om gezamenlijk de begrafeniswagen te begeleiden op 18 september. “Dit is een mooi afscheid voor hem en dat is wat hij ook verdient.’’

Veel kritiek op nieuwe voedselbanksupermarkten Rotterdam: ‘Ik vind het drie keer niks’
Voedselbank Rotterdam stapt als eerste grote voedselbank in Nederland volledig over op voedselbanksupermarkten. Geen kant-en-klare kratten meer, maar zelf boodschappen doen. De Rotterdamse oprichtster van Voedselbank Nederland en meerdere wijkraden zijn niet blij met het nieuwe systeem. De wijkraden zijn bezig met het opstellen van een brief aan het college en de gemeenteraad.

Bron: Sjaak Boot Photography
Bron: Sjaak Boot Photography

Lees ook: De Wijkredactie van OPEN Rotterdam is de komende weken te vinden in Carnisse

Feyenoord terug in de Champions League: ‘Mensen hebben er jaren naar uitgekeken, sterker en beter kan niet’
Het is eindelijk weer zover, Feyenoord gaat na zes jaar weer in de Champions League voetballen. Dinsdagavond staat de eerste wedstrijd op het programma tegen Celtic uit Schotland.