Deze week in 010nu: Vintage voetbalshirts, toename van daklozen merkbaar en de nieuwe kinderburgemeester Dominique

Retro voetbalshirts uit de jaren 70, 80 en 90 zijn hotter dan ooit. Ze hebben niet alleen een speciale aantrekkingskracht op voetbal-fetisjisten, maar zijn ook een must-have geworden voor modebewuste Rotterdam. Wie zo’n shirt wil bemachtigen moet bij het Rotterdamse vriendenduo Hovik en Luuk zijn. Zij verkopen met RetrOriginalFootball vanuit het Groot Handelsgebouw de hippe retroshirts.

De toename van daklozen in Rotterdam is merkbaar in de hele stad. We gingen feestend Rotterdam af om te kijken wat het effect hiervan op het nachtleven is.

Het is de tweede keer dat de gemeente Rotterdam een kinderburgemeester en kinderraad installeert om mee te beslissen over de stad. Dominique neemt daarmee het stokje over van Louey, die het afgelopen jaar kinderburgemeester was. De kinderen krijgen tijdens hun installatie een rondleiding door het stadhuis van burgemeester Aboutaleb.

Over de zwartgeblakerde grond van Keilewerf 1 klinkt dit weekend vrolijke synthesizermuziek. Daar relaxen mensen op een artistieke installatie met hangstoelen. Het festival MOMO Fabrique is in volle gang. Bezoekers genieten van live-muziek, theater, een markt en kunnen tot diep in de nacht dansen op DJ-sets. “Het is echt een festival voor makers”, zegt projectleider Ruud Tjepkema.