Deze week in 010nu: vliegenoverlast op Heijplaat, vaccineren op de markt en meer

Het is bewoners van Kralingen een doorn in het oog: panden die worden opgekocht en ingedeeld als studentenwoningen. De laatste jaren zijn er op die manier veel kamers voor studenten ingericht; ook na het verbod op deze zogenoemde verkamering. Bewoonster Sanneke van Hassel ziet met lede ogen aan hoe gezinnen de straat uit vluchten.

De meeste Rotterdammers kijken uit naar de zomer, maar de bewoners van Heijplaat denken hier anders over. Zij hebben voor het vijfde jaar op rij last van een vliegenplaag en zijn er klaar mee.

De lokale democratie in Rotterdam gaat op de schop. Een bestuursorgaan creëren door middel van loting, zit er waarschijnlijk niet meer in. Komende donderdag gaat de gemeenteraad hierover in gesprek. Wij praten met verschillende wijkcomités over de plannen van de gemeente.

De vaccinatiegraad ligt in multiculturele wijken lager dan op andere plekken van Rotterdam. De huisartsen in Delfshaven willen dit graag veranderen. Tijdens de zondagsmarkt worden bewoners aangesproken en geïnformeerd over vaccineren.