Deze week in 010nu: Voorbereiding leeuwendans in aanloop naar Chinees Nieuwjaar, Future Gamez in de bieb, Bewoners Hoogvliet boos over grijze lantaarpalen en Nieuw verenigingsgebouw voor Stichting De Uil.

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.

Het Chinees nieuwjaar is inmiddels achter de rug, maar wij blikken nog even terug op de voorbereidingen. Het Chinese nieuwjaar, dit jaar het jaar van de aap, wordt traditioneel ingeluid met de leeuwendans. De voorbereiding gebeurde bij de Nederlandse Wushu Academie Xia Quan.
 

 
Gamen is big business en constant aan verandering onderhevig. Studenten van Hogeschool Rotterdam laten je kennis maken met de toekomst van het gamen door middel van virtual reality, hooverboards en drones.
 

 
De gemeente Rotterdam heeft alle lantaarnpalen aan de Dorpsstraat, de Achterweg en de Cromme Meth voorzien van ledverlichting en ze meteen ook grijs geverfd. Dat laatste valt bij de bewoners niet goed.
 

 
Het verenigingsgebouw van Stichting De Uil is vorig jaar april in zijn volledigheid afgebrand. Echter krijgt de organisatie nu op dezelfde plek een nieuw gebouw.