Deze week in 010NU: Zelfbouw in Rotterdam, Herdenking Vredesplein, Vrachtwagens voor vluchtelingen en Gio zijn afvalrace

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.


Een beetje leuk wonen in of dichtbij het stadscentrum is vaak belachelijk duur. Toch kan het ook anders, door zelfbouw in een oude school bijvoorbeeld. Dit wordt voor de tweede keer gedaan in Rotterdam, nu in de Bloklandstraat in het Oude Noorden.

Rotterdammers stonden massaal stil bij de gebeurtenissen in Parijs van afgelopen weekend. Veel vluchtelingen die vanuit het Midden-Oosten naar West Europa willen doen dit via Griekenland. Een gevaarlijke boottocht die vaak strandt op een van de eilanden. Om de ontheemden daar te helpen, verzamelen en sorteren Rotterdammer Taoufik Abraajmie en andere vrijwilligers van de Hulpkaravaan naar Griekenland hier de benodigde spullen.

  

Rotterdammer Giovanni Nassy is eind september begonnen met afvallen. Vanwege zijn overgewicht was hij veelvuldig in het ziekenhuis te vinden. Door intesief te bewegen werkt Giovanni aan zijn streven om normale kleding te kunnen dragen en zich weer gezond te voelen. In kickboxschool Oude Westen neemt Gio zijn lijf onderhanden.