Dichte scholen betekent niet, geen les

De scholen in Rotterdam zijn dicht, maar ja het leren houdt natuurlijk niet op. Daarom wordt er gezocht naar alternatieve manieren om te onderwijzen. Eén daarvan is online.

Dat gebeurt onder meer bij de talenschool Berlitz in Rotterdam. Het Rotterdamse filiaal is gesloten en de cursisten worden op de hoogte gebracht van de mogelijkheid om via het online platform van de school de lessen te volgen of via skype. De talenschool Una Paloma Blanca is vooralsnog geopend. “We volgen de regels zoals ze zijn opgesteld door het RIVM,” vertelt de directeur Antonio Gutiérrez Rubio. “Dat betekent dat de privélessen en de duolessen nu nog doorgaan.” Voor de groepslessen gelden andere regels. “De groepen mogen niet groter zijn dan vier personen en dan natuurlijk met genoeg afstand, tussen de cursisten. De overige deelnemers kunnen de les online volgen.” Verschillende mbo-instellingen hebben ook aangegeven dat de lessen zoveel mogelijk doorgaan, maar dan wel digitaal.

Thuisonderwijs kan ook best gezellig zijn. Zeker als het gaat om muziekles! Zo kregen de drie kinderen van Mark Kuipers deze les terwijl ze nog rondliepen in hun pyjama!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat