Dichter Mark Boninsegna maakt bundel over Feyenoord: “Het is een religie”

Mark boninsegna

Mark Boninsegna is Feyenoorder in hart en nieren en schrijft wekelijks een gedicht voor het Feyenoordmagazine ‘Hand in Hand’. Zijn uitgever kwam op het idee om een gedichtenbundel uit te brengen en zo gezegd, zo gedaan. De bundel ‘6 (zes) motherfucking 2 (twee)’ ligt sinds kort in de winkel.

De titel van de bundel is gebaseerd op de wedstrijd uit 2019 tegen aartsrivaal Ajax, waarbij Feyenoord met 6-2 won in de Kuip. In het boek is ook een gedicht te vinden dat gaat over deze legendarische overwinning genaamd ‘6-2’. Feyenoord nam het zondag opnieuw op tegen Ajax en natuurlijk volgde Mark de wedstrijd van zijn club.

“Van tevoren zou ik zeggen dat we afgeslacht gaan worden, maar ja dan staan we bij de Kuip en dan krijg je toch dat beetje hoop”, aldus Mark. Hij keek de laatste Klassieker van dit seizoen bij Costa del Sol, één van de verschillende cafés op de Beijerlandselaan waar naar de voetbalwedstrijden van de club op Zuid wordt gekeken. “Feyenoord is een geloof. Een geloof waarin soms, misschien net iets te vaak, het lijden centraal staat. En waar op tribunes brood en wijn broederlijk gedeeld wordt.”