Dick ‘de Slakkenman’ uit Noord showt zijn reuzenslakken

Slakken van bijna 15 centimeter lang; menig persoon zou er niet aan moeten denken. Dat geldt niet voor Dick ‘De Slakkenman’. Hij is een van de weinige slakken-experts van Nederland en houdt slakken als huisdieren. Ook heeft hij een heuse Slakkenshop in Rotterdam Noord.
Wat ooit is begonnen met twee toevallige ‘slakjes’ is nu uitgegroeid tot zijn levenswerk. Elke dag houdt hij zich bezig met de verzorging van de slakken in zijn slakkenshop. Honderden, als niet duizenden, heeft hij er. Naast zijn shop geeft Dick workshops op scholen en gaat hij langs tuinbeurzen. Niet alleen om voorlichting te geven; hij laat mensen ook kennis maken met zijn slakjes.

In de loop der tijd viel het Dick op dat kinderen met een stoornis op het autisme spectrum het spelen met de slakken erg fijn vonden en er rustig van werden. Ook José Gelens, Beeldend therapeute, viel dit op. Daarom willen Dick en José een pilot starten waarbij de slakken gebruikt worden voor therapie. Waarom dit zo goed kan? ‘Slakken zijn heel vrolijk en maken geen onverwachte bewegingen. Het zijn hele goede huisdieren!’

Bekijk hieronder de video van ons bezoek aan De Slakkenman!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter