Dierenvoedselbank Rijnmond zorgt voor de dieren van Rotterdam.

Niet alleen mensen kunnen gebruik maken van een voedselbank, maar ook dieren. Sinds twee jaar zorgt De Dierenvoedselbank Rijnmond dat zo’n 130 à 140 cliënten voer hebben voor hun dieren.
Ook riemen, vlooienmiddel en drinkbakken worden gratis uitgedeeld. Veel diereneigenaren komen er niet alleen voor het eten, maar ook om gezellig te kletsen.

De cliënten kunnen zich inschrijven via instanties zodat er een garantie is dat de cliënten van de Dierenvoedselbank écht financiële hulp nodig hebben. De clientèle van de Dierenvoedselbank blijft groeien; per week komen er 10 à 20 mensen bij. Het zal dus in de toekomst moeilijk worden om aan de vraag te blijven voldoen. Er zal niet genoeg voer en opslagruimte zijn. Naast dat er niet veel ruimte is in het pand in Beverwaard is er nog een ander probleem. Ze zitten nu op de plek waar in de toekomst een AZC zal komen. Het is nog onduidelijk wat er met de opslagruimte zal gebeuren.

Volgens Vice Voorzitter Jeanette Vrolijk zijn de dieren vaak het eerste slachtoffer van de armoede. Bewindvoerders willen vaak dat mensen hun dieren afstaan om zo de kosten te drukken, maar de dieren zijn heel belangrijk voor hun eigenaren. “Vaak is dat nog het enige dat ze hebben. Ze komen vaak niet meer buiten dus het is juist voor die mensen belangrijk om dat beestje waar ze zo van houden bij zich te hebben.”