Diergaarde Blijdorp én Mariniersmuseum verkozen tot leukste uitjes van Nederland

Rotterdam is de enige stad in Nederland die twee prijzen in de wacht heeft gesleept van de jaarlijkse verkiezing van het Leukste uitje van Nederland van de ANWB. Die dit jaar voor de dertiende keer werd gehouden. Er wordt gestemd wat het tofste uitstapje is van het land en per provincie. Zowel het Mariniersmuseum als Diergaarde Blijdorp zijn opgenomen in de lijst Leukste uitjes 2023.

De Bronzen award voor Leukste uitje van het jaar 2023 gaat naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Verder weet het Mariniersmuseum zich voor de zevende keer op rij op de derde plek te plaatsen in de provincie. Ook in 2017 werd Rotterdam sterk vertegenwoordigd, Blijdorp stond toen in de top 3 landelijk.

Van 20 juli tot en met 30 oktober 2022 stemmen bijna 100.000 leden op hun favoriete uitje. Ze beoordelen onder andere de klantvriendelijkheid en de prijs/kwaliteitsverhouding. Diergaarde Blijdorp laat in een bericht op hun website weten apetrots te zijn en iedereen hartelijk te willen bedanken voor het stemmen op de dierentuin. Ook het Mariniersmuseum wil de stemmers bedanken. “We willen graag een laagdrempelig museum blijven voor jong en oud, waar vooral veel te doen valt”, zegt Christina Qualm, woordvoerster van het museum. Ze hopen de plek in de lijst vast te houden door middel van nieuwe tentoonstellingen en nieuwe activiteiten, beginnend met de Museumnacht op 10 maart.