DIG IT UP-grondlegger Evan van der Most doet het rustiger aan

Evan van der Most is de directeur en grondlegger van DIG IT UP. Sinds 2011 spitte hij door onbekend beeld- en geluidsmateriaal van Rotterdam om het te presenteren als uniek erfgoed van de stad. Vrijdag 31 januari neemt hij afscheid in de galerie aan de Schiedamsedijk om het wat rustiger aan te doen.
“Het is eigenlijk allemaal begonnen met de dienstplicht. Ik moest in dienst gaan, maar wilde niet. Dus als dienstweigeraar kwam ik binnen bij het Lijnbaan Centrum van de Rotterdamse Kunststichting terecht. Dat was voor mij de kennismaking met de kunst en cultuur”, blikt Van der Most nostalgisch terug. Het heeft veel voor zijn verdere leven betekent. “Ik hielp mee met tentoonstellingen opbouwen. Later ben ik zelf tentoonstellingen gaan maken.”

Daarna ging hij aan de slag bij Hal4 aan de Maas. “Daar organiseerde ik popconcerten met namen als The Cure”, blikt hij trots terug. Na 30 jaar kwam daar een eind aan. Ook toen bleef hij niet stil zitten. “Ik ben met Dig It Up begonnen. Graaf het op, op z’n Engels. Wat wij doen is samen met Rotterdammers historisch beeldmateriaal verzamelen en dat vastleggen zodat dat onderdeel van de Rotterdamse stadsgeschiedenis kan gaan worden.”

Na negen jaar stopt hij daar nu mee. Simone da Silva zal hem opvolgen. “We hebben veel projecten die eraan komen. Zo bestaat het Hollands Popfestival dit jaar 50 jaar. Ook wel bekend als het Kralingse Bos festival. We gaan op zoek naar unieke materialen en dat in de bibliotheek laten zien”, blikt zij vast vooruit.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat