Digitaal een muzikale reis door Rotterdam

Kinderen in het basisonderwijs kunnen nu digitaal een muzikale reis maken door Rotterdam. Orenopen.nl  is de nieuwe muziekwebsite voor kinderen is vandaag op basisschool Vlierambacht geopend door wethouder Adriaan Visser. 

De muziekwebsite is een initiatief van de Rotterdamse Muziekcoalitie. Deze coalitie bestaat uit de Rotterdams Philharmonisch Orkest, Concertgebouw de Doelen, SKVR, Music Matters, Codarts Hogeschool voor Kunsten en World Music & Dance Centre. Via de website kunnen leerkrachten, met behulp van een digibord, leerlingen op een speelse wijze kennis laten maken met muziek uit Rotterdam. Op de website kan er onder andere kennis worden gemaakt met topdirigent Yannick Nézet-Seguin van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daarnaast is er informatie te vinden over muziekinstrumenten, dirigeren en muziek maken. De website is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook leuk voor volwassene die de Rotterdamse muziekleven willen ontdekken.

De muziekwebsite is een initiatief van de Rotterdamse Muziekcoalitie. Deze coalitie bestaat uit de Rotterdams Philharmonisch Orkest, Concertgebouw de Doelen, SKVR, Music Matters, Codarts Hogeschool voor Kunsten en World Music & Dance Centre. Via de website kunnen leerkrachten, met behulp van een digibord, leerlingen op een speelse wijze kennis laten met muziek uit Rotterdam. Op de website kan er onder andere kennis worden gemaakt met  topdirigent Yannick Nézet-Seguin van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daarnaast is er informatie te vinden over muziekinstrumenten, dirigeren en muziek maken. De website is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook leuk voor volwassene die de Rotterdamse muziekleven willen ontdekken.