Dikkertje Dap zorgt al 60 jaar voor kinderen met extra behoeften

Al 60 jaar is kinderopvang Dikkertje Dap een baken van rust voor kinderen die speciale opvang nodig hebben en voor de ouders die ondersteuning nodig hebben bij de opvoeding. De eerste vestiging werd in de jaren 50 door dominee Van Veldhuizen in Crooswijk opgericht en telt nu 5 vestigingen in Rotterdam.
Moeder Peggy is met haar peuterdochter Naomi een boek aan het lezen. Een lichamelijke afwijking bij Noami heeft Peggy doen beslissen om voor deze opvang te kiezen. Ze ziet een positieve verandering aan haar dochter sinds ze op Dikkertje Dap zit. ‘Ze hebben meer aandacht voor de ontwikkeling voor het kind hier en geven me adviezen en handvaten. Mijn dochter is enorm gegroeid hier.’

Ter gelegenheid van het jubileum is een tijdschrift en film gemaakt over kinderopvang Dikkertje Dap. De kleinzoon van dominee van Veldhuizen, Gerjan de Kinkelder, mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen. ‘Hij wilde het heil zichtbaar maken. Je kan ook omzien naar mensen en dat kan je als leerpunt meenemen’, aldus De Kinkelder.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat