Directeur Janneke Staarink vertrekt van IFFR naar de Doelen

Janneke Staarink wordt algemeen directeur bij concert- en congresgebouw de Doelen. Ze vertrekt na acht jaar bij het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Dat maakte de raad van toezicht van het IFFR bekend.

Staarink bracht tal van nieuwe samenwerkingsverbanden in Rotterdam tot stand. Zo ging het IFFR samenwerken met onder meer het Museum Boijmans van Beuningen, de Kunsthal, de Erasmus Universiteit én de Doelen.

Die laatste locatie is nu haar toekomst. Staarink: “Ik heb het de afgelopen acht jaar ontzettend naar mijn zin gehad bij IFFR. Er waren ook moeilijke perioden, zoals de forse bezuinigingen in 2013 en de ziekte van mijn toenmalig collega-directeur Rutger Wolfson in 2014, maar daar hebben we ons samen doorheen gewerkt. Met pijn in mijn hart verlaat ik het mooiste festival van het land. Maar voor mijn gevoel ben ik klaar. Ik weet dat het festival in goede handen is. En het is een fijn idee dat ik de komende jaren betrokken blijf vanuit de Doelen: het hart van het festival.”

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en behoort tot de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows staat Rotterdam twaalf dagen lang in het middelpunt van de belangstelling. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019.

OPEN Rotterdam deed liveverslag van de afgelopen editie. Check hier alle reportages.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter