Discussie rondom De Kuip weer losgebarsten

Moet de Tempel aan de Maas 63.000 stoeltjes krijgen of 76.000 in de vernieuwde Kuip? De capaciteit van het stadion blijkt nu belangrijker te zijn dan de modernisatie. Het blijft een lastige zaak in Rotterdam-Zuid.

Bouwbedrijf BAM wilt de plannen graag uitvoeren, maar of dat definitief mag is nog maar de vraag. De gemoederen lopen op dit moment hoog op binnen Feyenoord. Dick van Well, president-commissaris, blijft ondanks de heisa rustig: “Het is voor het eerst in de historie dat Feyenoord zoveel geld uitgeeft. Logisch dus dat we voorzichtig zijn”, vertelt hij in het Rotterdams Dagblad. Eind deze maand moeten alle verslagen van BAM definitief en volledig binnen zijn bij Feyenoord.

Maar op het eerste gezicht is het toch logischer om eerst een besluit te nemen over de grootte van het stadion? Volgens Van Well maakt dat niks uit: “Nee. Want voor BAM is het een kleine moeite om dit soort veranderingen in de plannen mee te nemen. Laat hen maar serieus naar beide opties kijken en met twee volwaardige plannen komen. Daarna is het aan ons om er een klap op te geven.”

Welke Kuip we op dit moment krijgen is dus onduidelijk. De BAM kon hun eerste plan niet waarmaken en daarom is het hopen op een second best. De huidige projectdirecteur Hans Vervat stapt binnenkort uit zijn functie. Als opvolger wordt interim-directeur van Rotterdam Partners, Ron Voskuilen, genoemd.

De gemeente zou zijn werkzaamheden prezen, maar volgens Van Well kunnen meerdere mensen die functie aan. Ook kwam oud-Kuip-directeur Jos van der Vegt aan bod. Iemand met vakmanschap op het gebied van entertainmentgebouwen. Hij zou de rol kunnen vervullen, maar ook hier zijn meerdere kandidaten voor. Dat er nog veel dingen moeten worden uitgesproken in het Maasgebouw is duidelijk.