Dit doet OPEN Rotterdam in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen

Joyce de Vries

De verkiezingsstrijd om 010 is begonnen en deze keer mag je niet één, maar twee bolletjes rood kleuren. Eén voor een kandidaat voor de gemeenteraad en één voor de wijkraad van de wijk waarin je woont. Deze programma’s zie en hoor je de komende tijd bij OPEN Rotterdam.


Bij OPEN Rotterdam zie je binnenkort de programma’s:

Lijsttrekkers010
Weet jij al op welke partij je gaat stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen? Of twijfel je nog? Om de verschillende politieke partijen te leren kennen, interviewen we in Lijsttrekkers010 de Rotterdamse lijsttrekkers. Zo ga je straks goed geïnformeerd naar de stembus.
Dit programma zie je vanaf 26 februari dagelijks bij OPEN Rotterdam.

De Stem van Rotterdam
Vijf Rotterdammers gaan in aanloop naar de verkiezingen met elkaar in debat over thema’s die Rotterdammers belangrijk vinden. Uit enquêtes die OPEN Rotterdam in de wijken heeft verspreid, blijkt dat wonen, veiligheid, armoede, verkeer en bestuurscultuur de hete hangijzers van deze verkiezingen zijn. We belichten ze niet vanuit het perspectief van de politici, maar juist vanuit het blikveld van de Rotterdammer.
Vanaf zaterdag 26 februari elke zaterdag en woensdag bij OPEN Rotterdam.

Stemmen!
In ons politieke café in proeflokaal Faas in het Oude Noorden spreken Sanne Poot en Lauren Verbrugh iedere aflevering twee politici. Rachid Benhammou leest een column voor en kunstenaar Maarten Bel lost iedere aflevering een probleem op, zoals de Rotterdamse woningnood of het armoedeprobleem.
Stemmen! is vanaf woensdag 23 februari wekelijks te zien OPEN Rotterdam.

KiesAdvies de Podcast
De Rotterdamse podcastmakers Isa en Iris maken een speciale uitzending over de jongste kandidaten voor de wijkraad. Wat beweegt hen? En hoe werkt zo’n wijkraad eigenlijk?
Luister KiesAdvies de Podcast vanaf zaterdag 26 februari in je favoriete podcast app.

Young010 De Verkiezingspodcast
5 podcasts, 14 sprekers, 1 vraag; in de podcast Young010 gaat de jongerenadviesraad van Rotterdam in gesprek over thema’s die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen en daarna belangrijk zijn voor jongeren.
De Verkiezingspodcast luister je hier.

Stemmen in de Stad
OPEN Rotterdam houdt je richting de verkiezingen ook op de hoogte over de wijkraad. Deze producties zijn onderdeel van Stemmen in de Stad, een programmareeks over ‘Wijk aan Zet’ van Arminius, LOKAAL, OPEN Rotterdam en Vers Beton. Stemmen in de stad is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam, deze organisatie heeft geen invloed op de inhoud van de producties.
Volg alles over en rond wijkraad hier.