Dit is er te doen in de stad tijdens het zonnige weekend

De zomer is volledig losgebarsten en het is heerlijk weer dit weekend. Reden genoeg om lekker de stad in te trekken en naar een van de vele evenementen te gaan. OPEN Rotterdam zet de leukste activiteiten voor je op een rijtje.

I love urban
Op Strand Nesselande vindt zaterdag de eerste outdooreditie van het festival I love urban plaats. Dit festival bestaat al sinds 2014, toen het begon in de Maassilo en in 2017 verhuisde het naar Ahoy. Nu kun je dus voor het eerst buiten op het strand genieten van de lekkerste urban beats. Onder andere Frenna, Bizzey en Bilal Wahib treden op en er is een international foodcourt met gerechten van over heel de wereld.

Rollerdisco
In De Doelen is zaterdagavond een rollerdisco waar je kunt genieten van jaren ‘80 soul & funk en hedendaagse deep- & soulful house. Rotterdam heeft een rijke skate geschiedenis. Zo was er een rollerdisco in het oude Calypso en de Energiehal en de beroemde Wednesday Night Skate. Voor de rollerdisco in De Doelen kun je ter plaatse skates huren. Voel je je wat onzeker over je skatevaardigheden? Dan zijn er coaches die je een beetje op weg kunnen helpen.

Rotterdam Cycling Festival
Dit weekend is het Rotterdam Cycling Festival bij de Rotterdamse Wielrencombinatie (RWC) AHOY. Er is onder andere een Charity Ride om geld op te halen voor een betere behandeling van kanker, een Ladies Ride met Leontien van Moorsel en Wendy van Dijk en een dikkebandenrace voor kinderen. Bovendien zijn er tijdens het weekend optredens van zowel Douwe Bob als Nielson op het terrein van RWC AHOY.

ZoZo Zevenkamp
Tijdens de Zomerse Zondagen zijn er een zomer lang activiteiten voor kinderen in Zevenkamp. Deze zondag is er in de speeltuin een springkussen en is er een groot bassin met daarin op afstand bestuurbare bootjes. Ook is er een taartenbakwedstrijd en een workshop Indonesische dans. Kun je deze zondag niet? Ook op 24 juli, 21 en 28 augustus en 4 en 11 september zijn er nog Zomerse Zondagen in Zevenkamp.

Salsa Danssalon
Op zondag kun je even lekker de heupen losgooien in het Stadspark op het Grotekerkplein tijdens Salsa Danssalon. Vanaf 14:00 uur geeft dansschool Typical Tropical met een workshop dansen en daarna is er ruimte om vrij te dansen en los te gaan op de vrolijke muziek van Extazz.