Dit zijn de drie mogelijke thema’s voor Koningsdag en jij bepaalt welke het wordt

Wat gaat het thema van Koningsdag 2023, wanneer koning Willem-Alexander zijn verjaardag in Rotterdam viert, worden? Deze beslissing komt, na het kiezen van drie thema’s, steeds dichterbij. Eerder hebben zo’n 700 Rotterdammers hun creatiefste ideeën ingezonden en na verschillende afvalrondes zijn nu de grootste kanshebbers bekend: ‘Wij zijn allemaal Kings & Queens’, ‘Wereldhaven, Wereldburgers’ en ‘De Straat is van Iedereen’.

De viering van de verjaardag van koning Willem-Alexander in Rotterdam is voor velen een bijzonder moment. En dus gaat de gemeente groots uitpakken, door Koningsdag aan een bepaald thema te hangen. De uiteindelijke thema’s waaruit je kunt kiezen zijn ‘Wij zijn allemaal Kings & Queens’, ‘Wereldhaven, Wereldburgers’ en ‘De Straat is van Iedereen’.

OPEN Rotterdam was aanwezig bij de totstandkoming van deze drie thema’s, waarbij honderd gekozen Rotterdammers met een applausmeter bepaalden welke thema’s zij het leukst vonden.

Tekst gaat door onder video

Bij ‘Wij zijn allemaal Kings & Queens’ gaat het om het zijn wie je bent. Wie op dit thema stemt, stemt op een open vizier, iedereen verwelkomend. Of zoals ze het zelf zeggen: “Rotterdam denkt niet in hokjes en ziet tijdens Koningsdag de mooiste kanten van iedereen.”

De focus van het thema ‘Wereldhaven, Wereldburgers’ ligt op de haven en het internationale karakter van de stad. “Als iedereen ergens anders vandaan komt, is niemand een vreemde.”

‘De Straat is van Iedereen’ is een haast vanzelfsprekend thema. Hiermee willen ze de realiteit van de straat laten zien, want ‘daar leer je alles wat nodig is om te groeien als mens’.

Weet jij al op welk thema je wil stemmen voor Koningsdag? Stemmen kan hier tot en met 6 december en het winnende thema wordt op 10 december bekendgemaakt.

Foto: gemeente Rotterdam