Dit zijn de leukste en beste items van 010nu deze week

Het was weer een bewogen week in de stad. Ook 010nu, het dagelijkse televisieprogramma van OPEN Rotterdam, was weer op veel plekken in de stad actief. In dit wekelijkse overzicht de leukste, beste, grappigste en opmerkelijkste items uit 010nu van deze week.

 

De horeca heeft het zwaar te verduren onder de (verlengde) lockdown. Toch proberen verschillende Rotterdamse restaurants op creatieve manier het hoofd boven water te houden. In de tijd van dichte restaurants bieden een aantal horecazaken in Rotterdam in samenwerking met Lex Ouburg een culinaire wandeling aan. Dat men niet meer uren kan tafelen, betekent niet dat men niet meer kan genieten van de kookkunsten van sommige Rotterdamse chefs.

Velen moeten er niet aan denken, maar voor een groep bikkels is het wekelijkse kost: een duik in het ijskoude water. Een groep zwemmers trekt een wetsuit aan en gaat elke week baantjes trekken in de Zevenhuizerplas, anderen dobberen meditatief rond volgens de methode van Wim Hof (The Iceman).

Het was óók de week van het vallende kabinet van Mark Rutte door de toeslagenaffaire. Over minder dan twee maanden mogen we naar de stembus, dus daarom trok OPEN Rotterdam de straat op: wat moet er anders of beter in het nieuwe kabinet, vroegen onze verslaggevers.

De verlengde lockdown: we konden er niet omheen. Nog minstens drie weken blijven winkels, horeca, (sport)scholen en vele andere leuke dingen om naar uit te kijken gesloten. Hoe kijkt de Rotterdammer tegen de verlening van de lockdown? Op Vuurplaat haalde onze verslaggever de reacties.

Bekijk meer items uit 010nu via ons YouTube-kanaal

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram  Twitter  Snapchat