Diversité Footwear en Sodade Festival lanceren schoenen geïnspireerd op de Kaapverdische Eilanden

Diversité Footwear en Sodade Festival lanceren schoenen geïnspireerd op de Kaapverdische EilandenDiversité Footwear en Sodade Festival lanceren schoenen geïnspireerd op de Kaapverdische EilandenDiversité Footwear en Sodade Festival lanceren schoenen geïnspireerd op de Kaapverdische EilandenTwee Rotterdamse organisaties met roots op de Kaapverdische eilanden ‘Diversité Footwear’ en ‘Sodade Festival’ zijn een exclusieve samenwerking aangegaan. De sneakerontwerpers en Kaapverdiaans festival makers sloegen de handen ineen en ontworpen een schoenmodel geïnspireerd op de kleuren van de Kaapverdische vlag genaamd; Bridge Katchas Low Top.

)De naam ‘Katchas’ is afgeleid van de artiestennaam van Kaapverdiaans muziekpioneer; Carlos Alberto Martins. Dit jaar is Katchas het boegbeeld van de 3e editie van het Sodade Festival wat wordt gehouden in de Doelen Rotterdam op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018. Vanaf zaterdag 16 juni zijn de schoenen verkrijgbaar tijdens het Sodade Festival en op de website van Diversité.

”Wij zijn erg trots op het eindresultaat. Beiden zijn we geboren Rotterdammers, maar voelen ons ook verbonden met Kaapverdië. Door de samenwerking met het Sodade Festival omarmen we het land waar onze ouders vandaan komen en onze passie. Bij het ontwerpen van de schoenen hebben wij gekozen voor de goudgele kleur omdat een ieder die de schoen draagt een ster op zich is. In de Kaapverdische vlag staan de sterren voor de tien belangrijkste eilanden. Voor ons is iedereen een belangrijke ster met elk haar of zijn unieke karaktereigenschappen”, aldus Wesley dos Santos en Adilson Araujo, oprichters Diversité Footwear.

“Sodade Festival is ontstaan uit liefde voor muziek, Rotterdam en Kaapverdië. Tijdens het festival trakteren grote nationale en internationale artiesten met een Kaapverdische achtergrond of liefde voor Kaapverdië, bezoekers op al het moois dat Kaapverdië te bieden heeft op muzikaal-, kunst- en cultuurgebied. Als organisatie geloven we in de droom van de initiatiefnemers van Diversité en hun visie. Deze samenwerking is voor ons een hele mooie en unieke kans om Kaapverdië en het festival vast te leggen in een schoen. Tijdens het festival bieden we bezoekers een unieke kans om op schoenen te lopen die staan voor de Kaapverdische roots. Mooier kan gewoon niet”, vertelt Oswald dos Santos, initiatiefnemer Sodade Festival.

(Fotograaf: Charissa Saija, Graphic Design: Kimberley Wanga)

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat