Djemaa el Fna en Swan Market afgeblazen door windvlagen

Het culinaire festival Djemaa el Fna houdt de deuren vrijdagavond gesloten. Stevige rukwinden hebben het festivalterrein dusdanig beschadigd, dat het nu niet veilig is om door te laten gaan. De organisatie besluit later op de dag of het zaterdag en zondag wel open gaat.

Het festival vindt dit jaar voor het zesde jaar op rij plaats, en heeft tot nu toe meestal mazzel gehad met het weer. Vorig jaar trok het festival zo’n 27.000 bezoekers.

Bezoekers die al een kaartje hebben gekocht worden persoonlijk gemaild door de organisatie. Ze krijgen hun geld terug, of kunnen het weekend nog gebruik maken van het toegangsbewijs. Dit hangt af of het festival doorgaat.

Ook Swan Market heeft de editie van aanstaande zondag afgelast. “Het zijn bedroevende weersomstandigheden en we willen geen onnodig risico nemen.” Ondernemers die hier een plek hebben gereserveerd, krijgen 75 procent terug van het reserveringsbedrag. Containerbar meldt ook dat het vrijdagavond niet doorgaat.

Rotterdamse Kost gaat wel gewoon door: “We hebben een stevige basis met gigantische zeecontainers dus we kunnen best tegen een stootje.”

Bekijk hier de reportage van OPEN Rotterdam van Djemaa el Fna uit 2017:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat