Do-it in de Kunsthal: kunstzinnig doe-het-zelven

OPEN Rotterdam is mediapartner van Do it de grote zomertentoonstelling in de Kunsthal van 4 juli t/m 30 augustus. Deze zomer kan jong en oud meedoen en bijdragen aan de tentoonstelling do it (Kunsthal Rotterdam). Het woord zegt het al: ‘doe het zelf’. Publieksparticipatie pur sang omdat een actieve rol van bezoekers van groot belang is om enkele van de vele kunstwerken tot stand te brengen.

De Do it tentoonstelling is een bijzonder tentoonstelling waarin bezoekers worden uitgedaagd te doe-het-zelven. 

Er zijn ruim 250 kunstwerken, van wereldberoemde kunstenaars onder wie Carsten Höller, Yoko Ono, Gilbert & George, Maurizio Cattelan, Ilya Kabakov en Erwin Wurm, op papier als instructies geformuleerd, vertaald en gebundeld. Een actieve rol van bezoekers is van groot belang, omdat ruim 50 van de 250 gebundelde instructies, ter plekke, tot fysieke kunstwerken zullen moeten worden gemaakt. Ook Rotterdamse kunstenaars, waaronder Chris Versteeg en Arno Coenen zijn uitgenodigd om de handen uit de mouwen te steken.

De Kunsthal nodigt iedereen uit om met veel élan do it (Kunsthal Rotterdam) te realiseren.

OPEN Rotterdam was bij de opening en heeft vijf performances vastgelegd, nu te zien in de tentoonstelling. (met dank aan onze James Polak en Roger Bugaj). We volgen de ontwikkelingen op de voet. Houdt onze social media kanalen in de gaten voor een eigen doe-het-zelluf met OPEN (vanaf week 30).