Docenten vinden rust in de Kunsthal

Vlak voor de landelijke onderwijsstaking vindt er een docentenmiddag plaats in het Museumpark. Het thema van dit jaar is het “verlagen van de werkdruk”. De drie musea, Boijmans van Beuningen, de Kunsthal en Het Nieuwe Instituut organiseren deze middag om docenten kennis te laten maken met het programma van dit jaar.

De middag staat in teken van het kijken naar verschillende tentoonstellingen en hoe je dit kan toepassen op eigen lessen. Daarnaast is er een mogelijkheid om een zen-momentje te pakken met andere leraren.

Rianne Vos is al dertig jaar beeldende kunst docent op het CSG Willem van Oranje. Zij weet inmiddels hoe ze moet omgaan met de werkdruk van een leraar. Niet alleen geeft ze 27 uur per week les op een school, ook is ze yogadocent. Zij vindt dat kinderen van jongs af aan mee moeten krijgen hoe ze hun eigen rust moeten vinden.

Rianne gaat zelf niet staken, al begrijpt ze wel waarom er docenten zijn die wel de straten op gaan. Ze denkt dat werkdruk wordt vermindert door communicatie. Zolang er een gesprek gaande blijft, is er mogelijkheid tot verbetering.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat