Documentaire Pop Secret wordt vertoond tijdens expositie Woody van Amen

Documentaire ‘Pop Secret’, een productie van DikPakSneeuw in opdracht van OPEN Rotterdam wordt vertoond in Galerie EENWERK in Amsterdam. De Rotterdamse kunstenaar Woody van Amen, die centraal staat in de documentaire, toont daar een maand lang zijn nieuwe expositie ‘Some like it hot’.

In de documentaire ‘Pop Secret’ volgt filmmaker Pascale Korteweg twee jaar lang Van Amen. Hij vertrok in 1961 met de boot vanuit Rotterdam naar New York en ontmoette daar kunstenaars als Andy Warhol, Robert Rauschenberg en jazz dichter Ted Joans. Vol inspiratie keerde hij terug naar Rotterdam. Voor de documentaire heeft Korteweg het persoonlijke 8mm archief van het Rotterdamse icoon uit de 60-er jaren in NYC boven tafel gekregen.

Naast ‘Pop Secret’ wordt tijdens de expositie ook een nieuwe korte film van Korteweg over de Rotterdamse kunstenaar getoond. De film Culture Kick Vol.2 is gemaakt op basis van recent filmmateriaal dat Woody maakte tijdens zijn reis naar Japan. De expositie is 14 november tot 12 december te bezoeken.