Documentaire van OPEN Rotterdam en Vers Beton genomineerd voor journalistieke prijs

De documentaire Zonder Kinderen Naar Huis, een co-productie van OPEN Rotterdam en Vers Beton is genomineerd voor De Tegel, in de categorie regionaal/lokaal.

In de documentaire die is gemaakt door Margot Smolenaars, Derk Stokmans, Aino ten Cate, Merel Driessen en James Polak, maakt de kijker kennis met de Rotterdamse Achanty Henriques, moeder van drie kinderen, maar ze mag er maar voor één zorgen. Vier jaar geleden werden haar oudste zoon en dochter uit huis geplaatst. De docu vertelt hoe ze dakloos wordt, haar kinderen in pleeggezinnen terecht komen en de lange strijd die Achanty voert om haar kinderen te krijgen, als ze haar leven weer op de rit heeft. “OPEN Rotterdam heeft in Vers Beton een zeer goede partner gevonden, waarbij we aantonen dat samenwerking op gelijkwaardigheid en vertrouwen in elkanders specialiteit de journalistiek versterkt. We zijn zeer blij en trots op onze journalisten en makers en dat hun werk gezien en erkend wordt,” aldus zakelijk directeur van OPEN Rotterdam Femke IJsinga- van Boxsel.

De Tegel is een belangrijke journalistieke prijs die sinds 2006 ieder jaar wordt uitgereikt. De wedstrijd kent dertien categorieën met ieder vijf genomineerden. De winnaars worden maandag 8 juni online bekendgemaakt. Vanwege de corona maatregelen is er dit jaar geen feestelijke uitreiking, maar het juryproces gaat verder door. De organisatie kijkt naar de mogelijkheid om de genomineerden in het najaar alsnog te kunnen eren.

Bekijk hieronder de genomineerde productie.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat