Doek na 110 jaar gevallen voor voetbalclub Leonidas

RKSV Leonidas heeft de coronacrisis niet overleefd. Veel sponsors trokken zich de afgelopen tijd terug en de financiële problemen groeiden. Bewindvoerders hebben daarom besloten de stekker uit de roemruchte voetbalclub uit Schiebroek te halen. De club promoveerde in 2013 nog naar de derde divisie.

Leonidas probeerde zichzelf nog van de ondergang te redden via een fusie met SVV uit Schiedam. De Schiedammers zagen echter niets in dat plan, naar het schijnt doordat er wilde verhalen de ronde deden over hoge schulden bij Leonidas. Die geruchten worden door de bewindvoerders van Leonidas overigens stellig ontkend.

Wel was bekend dat de club het had al langer zwaar had, vooral doordat het aantal vrijwilligers terugholde. Ook daalde het aantal leden de afgelopen jaren, een trend waar veel sportverenigingen onder lijden. Het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) maakte in mei bekend met een noodfonds van 110 miljoen euro te komen om Nederlandse sportverenigingen door de crisis te loodsen.

In 2017 brachten wij een bezoek aan Leonidas. Daar volgden we jeugdtrainer Emanuel Spencer die ervan droomde om trainer te worden van het Kaapverdiaanse nationale elftal. Dat doel heeft hij overigens nog niet bereikt. Op dit moment is hij de hoofdtrainer van de zaterdagselectie van R.V.V. Blijdorp.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat