DOGTV010

Op zaterdag 20 mei staat de West-Kruiskade voor de derde maal in het teken van de hond. De Dogparade 010, een vrolijke optocht van baasjes en hun beste vriend, is een ode aan de veelzijdige relatie tussen de mens en zijn beste vriend, de loyale metgezel, de trouwe viervoeter: de hond. In al zijn diversiteit, en dus in alle soorten, maten, en rassen. Van giga Deense Dog tot ieniemiene Chihuahua, van Koningspoedel tot vuilnisbak.

Daarnaast is de Dogparade ook een ode aan hun baasjes, die meer en meer ook in hun diversiteit een afspiegeling zijn van de Rotterdamse samenleving anno nu. Sinds de eerste Dogparade 010 zien we de hond steeds meer als een groot communicatiemiddel, de verbindende factor in een zeer diverse stad. Want het is door je hond dat je een blokje omgaat, langs de singel trekt of het park bezoekt. Je moet wel, de hond dwingt je tenslotte. Op die wandelingen kom je geheid andere baasjes en honden tegen en al snel ontstaat er contact. Vaak zijn dat heel verrassende contacten tussen mensen die elkaar anders nooit zouden ontmoeten.

De Dogparade 010 is binnen korte tijd een begrip geworden in Rotterdam.
Uit alle wijken verzamelen baasjes en honden zich op 20 mei vanaf 12 uur op het Kruisplein om onder leiding van Master of Ceremonies Jack ‘JFK’ Kerklaan in een vrolijke optocht richting Tiendplein te wandelen.

In de aanloop van de Dogparade van 20 mei maken de Rotterdamse kijkers van OPEN Rotterdam kennis met vijf uiteenlopende deelnemers; baasjes en hun even van elkaar verschillende honden. We zien ze op hun wandelingen en bij hen thuis. Tussen andere honden en hun baasjes of alleen in de striemende regen. De baasjes praten vrijuit o.a. over de liefde voor hun vrolijke viervoeter, de regels die ze hanteren in de opvoeding en de drolletjes die ze soms wel of soms niet opruimen.

Aflevering 6:
De laatste aflevering van DOGTV010 staat in het teken van de Dogparade 010, de verkiezing van de ultieme hond én de verkiezing van de door OPEN Rotterdam gesponsorde prijs voor de publiekslieveling van die dag.

Aflevering 5
In aflevering 5 ontmoeten we Lotte en haar Roemeense adoptiehond Maddie. Lotte woont op zuid en neemt regelmatig tram en metro om een van haar beste hondenvriendinnen in het Vroesenpark te ontmoeten. Via de honden en Lotte’s Phodography hebben de dames elkaar leren kennen.

Aflevering 4
Aflevering 4 staat in het teken van Hans en zijn twee honden Saartje de Labradoodle en Loulou de Koningspoedel. Hans gebruikt de twee vrolijke vriendjes vaak als modellen in zijn kunstfoto’s die over de hele wereld verkocht worden. En ja, de topmodels mogen op bed bij hem slapen.

Aflevering 3
In aflevering 3 ontmoeten we Marja en haar 14 weken oud puppy Billie, een ruwharige teckel die nog heel veel moet leren. Maar Marja is streng en consequent die echter smelt als Billie haar met zijn amandelkleurig oogjes schuin aankijkt als hij weer iets ondeugends heeft gedaan. Ook in de striemende regen aan de Maasboulevard hebben ze lol met elkaar.
 

Aflevering 2
Deze aflevering staat in het teken van Gerard en zijn hond Tony, een Jack Russell. Beide fervent Feyenoordfan en diep verknocht aan elkaar. Tony luistert voor geen meter, maar dat vindt Gerard die dagelijks als vrijwilliger bij hondenspeeltuin Bello aan de Gordelweg te vinden is, helemaal niet erg.

Aflevering 1
In aflevering 1 op woensdag 19 april maken we kennis met Evita en haar puberende Seb, een Shiba Inu. Een pittig Japans ras. Evita rijdt met haar bakfiets met Seb voorin naar parkjes en veldjes in Overschie om daar te kunnen spelen en soms in een drappige sloot te belanden. Haar sportieve vriend Niels neemt Seb graag mee op zijn skateboard.

 
DogTV010 is op woensdagavond te zien op OPEN Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat