Door de stad aan te passen worden Rotterdammers gezonder

Famke Mölenberg is bezig met haar promotietraject aan de Erasmus Universiteit. In haar onderzoek richt ze zich op de vraag: hoe moeten we de stad inrichten zodat het gezonder wordt of gezonder blijft. Vaak wordt in onderzoeken gefocust op individuen. Famke wilde het anders aanpakken. Ze richt zich op de omgeving. Famke zal tijdens Science Open en Science Hotel in gesprek gaan met Rotterdammers en onderzoeken wat zij belangrijk vinden.

“Ik denk dat de omgeving heel belangrijk is voor je gezondheid. Dit onderzoek laat zien dat door ook de omgeving aan te passen gedrag kan veranderen en dat vind ik een heel mooie invalshoek” Gezondheid is een breed begrip. Om erachter te komen hoe bewoners tegen dit onderwerp aankijken zal Femke tijdens het aankomende wetenschapsfestival van de Erasmus Universiteit met Rotterdammers in gesprek gaan. Wat vinden zij belangrijk als het gaat om gezond leven in de maasstad?

Science meets City
Op vrijdag 28 en zaterdag 29 september wordt het wetenschapsfestival Science Hotel & Science Open georganiseerd. In aanloop naar dit evenement maakt OPEN Rotterdam de serie Science in the City. Hierin maken we kennis met een aantal wetenschappers die deelnemen aan het programma. Elk doen zij onderzoek naar een bepaald onderwerp. Kijk alle afleveringen hier terug

Science Hotel & Science Open wordt georganiseerd in het het kader van het 21e Lustrum van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Kijk voor meer informatie op www.eur.nl/sciencehotel.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter