Dorpsfeest in Rotterdam tijdens Dag van Vreewijk

Vreewijk, één van de oudste en grootste tuindorpen van Nederland vierde afgelopen weekend feest. Er was een groene markt, verschillende activiteiten voor kinderen en de museumwoning aan de Lede was ook speciaal geopend voor bezoekers.

Zaterdag spatte de Vreewijkse gezelligheid eraf bij de Dag van Vreewijk, een evenement voor en door de Vreewijkers. Vreewijk is ondertussen ruim 120 jaar oud en daarmee één van de oudste en grootste tuindorpen van Nederland. Alle bewoners van deze groene wijk werden uitgenodigd om gezamenlijk te ontbijten, gevolgd door een programma bomvol live-muziek en ander vertier.

Er waren kramen met zelfgemaakte producten van mensen uit de wijk, de mogelijkheid voor Parkinson patiënten om te kickboksen met elkaar, toepasselijk bij het thema van dit jaar ‘Vreewijk in Beweging’ ‘’Er is veel groen, vroeger als kind zag ik dat niet zo. Maar nu zie ik toch echt wel dat dat super bijzonder is.’’ Wat niet mag ontbreken bij dit tuindorp is het kunnen vergroenen van je eigen tuin en omgeving. Op deze dag was er onder andere de mogelijkheid om een eigen tuinontwerp te maken en het duurzaam gebruiken van lege blikjes.