Dounia Lyken maakt jong impact en is genomineerd voor Award

De Rotterdamse Dounia Lyken is al heel jong bezig om de wereld om haar heen een stukje mooier te maken. Op 20 jarige leeftijd heeft Dounia twee Stichtingen opgericht; Stichting Charity Helping Hand en Stichting Feis. Vanwege haar positieve impact is Dounia genomineerd voor een Young Impact Award.

Young Impact Award
Young Impact is een Stichting die jongeren helpt de wereld te verbeteren op een manier die bij ze past. Je kunt je aansluiten bij hun activiteiten, zelf projecten opzetten of onderzoeken op welke wijze je je in wilt zetten. Tijdens de Young Impact Award worden jongeren gekozen die een verschil maken binnen een maatschappelijk thema. Het kan te maken hebben met gelijke kansen, gezondheid, diversiteit of de maatschappij.
De Young Impact Awards worden op 10 November uitgereikt.

Dounia Lyken
Dounia is vanaf jonge leeftijd al sociaal betrokken. Toen ze zag dat er kinderen waren die zonder eten naar school kwamen, besefte ze dat ze iets wilde doen aan de situatie. De liefdadigheid waar ze al vroeg mee begon, resulteerde in een eigen Stichting; Charity Helping Hand. De Stichting biedt de helpende hand door, onder andere, voedselpakketten voor ongeveer 500 gezinnen in de stad te maken. Dounia beperkt zich niet alleen tot Rotterdam maar is ook internationaal betrokken bij het bouwen van waterputten in o.a Afrika. Dit doet ze vanuit het nalatenschap van overleden rapper Feis; die al jong een voorbeeld voor haar was.
Na veel liefdadigheidswerk te hebben gedaan in binnen en buitenland opende Dounia eind 2021 de deuren van een fysiek pand in Rotterdam-West. Vanuit deze locatie zet ze, samen met een groot team vrijwilligers, haar waardevolle werk voort.
Dounia vertelde aan In De Buurt; “Toen ik hoorde van de nominatie, was ik echt in shock. Ik ben van mezelf een bescheiden persoon en niet zo gericht op publieke aandacht. Juist omdat mensen helpen voor mij zo natuurlijk aanvoelt, hang ik het niet aan de grote klok. Ik voel me wel erg vereerd dat ik genomineerd ben. Dat betekent ook dat mensen zie wat ik doe en wat de stichting bereikt. Het wordt dus gewaardeerd. Ik vind het nu heel spannend en vooral superleuk!”
Ze is blij dat de stichting meer aandacht krijgt zodat ze in de toekomst meer mensen kunnen helpen.

Kijk hier naar ons portret van Dounia:

En de update in December 2021: