Dove moeder en slechthorende dochter gefotografeerd voor bijzonder project

Voor de stadsexpositie De Kracht van Rotterdam heeft fotografe Sanne moeders en dochters gefotografeerd. Eén van deze moeder-dochter duo’s is doof en slechthorend.
Sanne Romeijn heeft vier moeders met hun dochters gefotografeerd voor de Kracht van Rotterdam. Dit is een stadsexpositie waarvoor 12 fotografen in één Rotterdamse wijk foto’s maken. Van elke fotograaf wordt één foto geselecteerd die komt te hangen ergens in de stad. Sanne heeft vier moeders met hun dochters uit Hillegersberg-Schiebroek op de gevoelige plaat gelegd. “Ik ben bij Kirsten en Marie-Laure terecht gekomen door een oproep op Facebook te plaatsen.Ik was echt op zoek naar een bijzonder duo. Zij hadden een heel bijzonder verhaal te vertellen.” Moeder Kirsten is doof en wilde direct meedoen: “Ik vind het heel belangrijk om te laten zien dat een dove moeder met een slechthorende dochter normaal kunnen functioneren in de maatschappij.”

Haar dochter Marie-Laure vond het een bijzondere ervaring, maar ook door het voorgesprek met Sanne: “Ik heb geleerd door de fotoshoot met Sanne dat de band met mijn moeder best wel heel bijzonder is. Het was meer een bevestiging dat het niet vanzelfsprekend is dat we een vriendinnenband hebben. Tuurlijk ook omdat we eenzelfde handicap delen, maar ook door hoe we zijn als moeder en dochter. Gewoon onze karakters.“

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter