Drie pistolen gevonden in twee uur tijd tijdens magneetvissen in Rotterdam

Magneetvissen is het vissen naar magnetische objecten onder water. De magneetvissers trekken met supermagneten meestal oude fietsen uit de blubber, maar vaak komen er bijzondere dingen boven water. Wim en Tim trekken na een paar keer uitwerpen bij de Zaagmolenbrug en de Steigersgracht drie vuurwapens uit het water waarna de politie moet komen om ze veilig te stellen.

Dildo van de Wallen
In een tuinhuis in Ommoord heeft Wim Blos al zijn vondsten uitgestald. Van een bajonet uit de Tweede Wereldoorlog tot een verzameling kunstgebitten en een dildo gevonden in de gracht van de Amsterdamse Wallen. “De aantrekkingskracht zit ‘m echt in het avontuur, je weet nooit wat er naar boven komt”, vertelt Wim. Wim Blos en youtuber ‘Tim OH Die’ raakten bevriend met hun gedeelde hobby. Door heel Europa zoeken ze naar spannende plekken om te magneetvissen. In Berlijn trokken ze een Sabel uit het water. Na hun laatste wapenvondst in Brussel mogen ze daar niet meer magneetvissen. Tim maakt vlogs van het magneetvissen voor zijn YouTube-kanaal ‘Tim OH Die’: “Van magneetvissen in Rotterdam tot magneetvissen in Parijs, we hebben het allemaal al gedaan.”

Magneetvissen en de Erfgoedwet
Op dit moment is magneetvissen in Rotterdam niet verboden, maar er is wel een algemeen verbod op het verplaatsen van archeologische vondsten middels de Erfgoedwet. Opgeviste spullen uit bijvoorbeeld de Tweede Wereldoorlog mogen dus niet mee naar huis genomen worden. Gevonden vuurwapens moeten direct worden overgedragen aan de politie, de wapens kunnen dan mogelijk nog worden gebruikt bij onderzoek naar misdrijven.