Drie vliegen in één klap voor wereldverbeteraar Roel

Roel Rijnsburger is misschien wel de actiefste vrijwilliger die er bestaat. Afgelopen vrijdag zette hij zich in voor wel drie projecten tegelijk.

Roel Rijnsburger leeft volgens Franciscaans gedachtengoed. Een levenswijze waarbij dienstbaar zijn voor anderen ontzettend belangrijk is. Naast zijn werk bij de overheid spendeert hij het grootste deel van zijn tijd aan vrijwilligerswerk. Hij is zo’n twee tot drie dagen per week te vinden bij het Leger des Heils en daarnaast ook nog eens twee tot drie momenten per week bij verpleeghuis Nijeveld in Prins Alexander. Daarnaast zet hij zich in voor een opbouwproject in Ghana.

Afgelopen vrijdag combineerde hij de drie vrijwilligersprojecten. Met een enthousiaste groep bewoners, van het begeleid-wonen-project ‘de Lichtboei’, van het Leger des Heils, ging hij richting Nijeveld om daar te koken voor zo’n 100 ouderen. Gratis en voor niks. Wel stond er een mooie kartonnen brievenbus waar de bezoekers een donatie konden achterlaten voor het andere project waar Roel en zijn vrouw Dorette mee bezig zijn: Een weeshuis en school in Ghana. Met het geld dat de ouderen er voor over hebben, en ingezamelde kleding, gaan Roel en Dorette 17 oktober richting Ghana om daar te kijken wat er nodig is.`

Voor meer informatie over het Ghana-project volg de blog van Roel op https://franciscus276.reislogger.nl/

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter