Dronebeelden tonen werkzaamheden van verlenging Hoekse Lijn

Dronebeelden tonen werkzaamheden van verlenging Hoekse Lijn

De werkzaamheden van de metrolijn naar Hoek van Holland zijn in volle gang. De bouw van het traject is in november van start gegaan en directievoerder Arno Tempelaars heeft het vastgelegd met zijn drone.

“Omdat sommige collega’s door corona niet fysiek bij het project kunnen zijn maak ik dronebeelden, zodat ze wel het proces van de bouw kunnen zien”, vertelt Arno. “Op het moment dat mijn drone de lucht ingaat en beelden maakt van het project giert de vreugde door mij heen. Ik heb erover nagedacht om van mijn drone hobby mijn werk te maken, maar ik vind het leiden van buiten projecten veels te leuk”, aldus de directievoerder.

De bouw van het project ‘Metro aan Zee’ is een verlengstuk vanaf Hoek van Holland Haven en eindigt bij het Hoekse strand. De toekomstige reizigers kunnen vanaf de nieuwe eindhalte het strand direct oplopen. De metrolijn tot aan zee moet onder meer het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren maar ook het toerisme een impuls geven. De werkzaamheden zijn naar verwachting in 2022 afgerond voor de eerste testritten.