Drukbezocht Museum RockArt in Hoek van Holland extra dag open

Het einde van de zomervakantie nadert en daarmee eindigen voor de meeste winkels ook de aangepaste openingstijden. Maar waar de meeste winkels minder open zijn, is dat bij Museum RockArt in Hoek van Holland juist andersom. Zij openen door de drukte nog één extra keer op woensdagmiddag 28 augustus. Daarna gaan Jaap en Jacqueline Schut verder met de reguliere openingstijden.

Ze zijn ooit begonnen met een extra open dag, omdat bezoekers erom vroegen. Jaap en Jacqueline zijn 15 jaar geleden gestart met dit museum, vanwege hun voorliefde voor muziek en kunst. “We blijven groeien”, zegt Jaap. “En we zijn het leukste museum van Nederland als ik onze bezoekers mag geloven.”

“We doen het zonder subsidies”, vult Jacqueline aan. De inkomsten komen van de (web)shop, entreegelden en zo nu en dan een donatie. Maar nog veel belangrijker is de hulp die ze krijgen van een team van ongeveer 35 vrijwilligers. “Op een dag staan we met 5 vrijwilligers verspreid over het hele museum”, zegt Jacqueline trots.

Het museum is normaal gesproken geopend op donderdag, vrijdag, zaterdagmiddag en de eerste zondag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur. “Het is hard werken met z’n allen, maar het is leuk om te doen”, aldus Jaap Schut.

In Museum Rockart is de Nederlandse Popmuziekgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden te zien in de vorm van popmemorabilia, beeld, geluid en info. In de herfstvakantie zal het museum weer op de woensdag openen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat