Drukke Zwart Janstraat maakt zich klaar voor anderhalvemetersamenleving

In de Zwart Janstraat is het altijd druk. Winkelend publiek, fietsers en auto’s zijn niet weg te denken uit de winkelstraat in het Oude Noorden. Hoe bereidt zo’n drukke straat zich voor op de anderhalvemetersamenleving?
Winkelstraatmanager Anjil Jagroep legt uit dat winkeliers erg hun best doen om zich aan te passen. “In veel winkels mogen maar drie personen naar binnen, en alle winkeliers hebben stickers gekregen om op de vloer te plakken”, legt hij uit. Op sommige parkeerplekken worden vlonders neergelegd, zodat mensen meer ruimte hebben om te wachten.

Hoewel het nog altijd druk is in de Zwart Janstraat, is het qua verkeer iets rustiger geworden. “Er zijn recentelijk verkeersdrempels geplaatst”, vertelt wijksraadlid Martha Harel. “Het was hier net een racebaan, dus bewoners en winkelpubliek zijn hier erg blij mee. ”Een nadeel is wel dat het nu drukker wordt in de omliggende straten, dus die merken het wel.”
Winkelende voorbijgangers zijn in elk geval tevreden met de huidige situatie. “Het is het meest briljante wat ze hadden kunnen doen”, vertelt een enthousiaste bezoeker. “Ik voel me hier nu weer veilig, door de drempels.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat