Drukte bij inloopspreekuur Hillesluis door aanbesteding

In Feijenoord is Humanitas de komende vier jaar de welzijnsorganisatie waar bewoners terecht kunnen. Dit zorgt ervoor dat het spreekuur van vrijwilliger Diana Weeda in Hillesluis ontzettend druk is.

Voorheen konden mensen terecht bij Dock, maar Humanitas heeft de aanbesteding gekregen van de Gemeente Rotterdam. Humanitas is druk bezig om alles op te zetten in de wijk, maar dat kost tijd vertelt Said Aharchaou, Wijkondersteuner bij Humanitas: “Bij Dock waren niet alle dagen inloopspreekuur of infopleinen. Wij proberen in alle huizen van de wijk een inloopspreekuur te organiseren. Dat lukt nu wel aardig. We zitten aan het einde van het jaar in alle gebieden van Feijenoord. We gaan starten in mei in Hillesluis.”

Vier ochtenden in week kunnen mensen met de meest uitlopende vragen terecht bij Diana Weeda en de rest van de vrijwilligers. Zoals bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD code of huursubsidie. Diana is niet blij met de aanbestedingen: “Iedereen probeert weer opnieuw het wiel uit te vinden. Dan hebben ze alles een beetje inorde en dat moeten ze weer weg.” Zij en haar vrijwilligers merken dat op het spreekuur: “Het wordt wel drukker en dat is niet alleen omdat we mensen uit de buurt hebben, maar ook omdat mensen uit andere buurten komen. Daar is op het moment niks.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat