Drukte bij platenzaken Rotterdam centrum tijdens Record Store Day

Platenzaken Plaatboef en Velvet Music doen vandaag mee aan Record Store Day 2018. Op deze dag vieren miljoenen muziekliefhebbers wereldwijd de kunst van muziek in de onafhankelijke platenzaak. Er zijn in de platenzaken live-optredens en er worden exclusieve platen verkocht die alleen op deze dag te verkrijgen zijn. Zowel Plaatboef als Velvet Music melden dat het in de ochtend al druk was.

Bij Velvet Music stond er vóór openingstijd al een rij van ongeveer 50 man (zie foto). Een medewerker van de platenzaak meldt dat het drukker dan ooit is en dat de dag nu al een groot succes is. In de platenzaak aan de Oude Binnenweg spelen vandaag een aantal artiesten. Onder andere Rotterdamse indierockband NovaWilde, Nana Adjoa en Case Mayfield brengen hun muziek ten gehore tijdens deze dag. Ook zijn er speciale plaatreleases. Zo verkoopt Velvet Music alleen vandaag een speciale release van het album 1999 van Prince, die precies twee jaar geleden overleed.

Ook bij Plaatboef aan de Nieuwe Binnenweg is het enorm druk. Muziekliefhebbers kunnen vandaag in de winkel genieten van live-optredens van Ellen ten Damme, The Stangs en My Blue Van.

Foto via de Facebookpagina van Velvet Music Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat