Series van OPEN Rotterdam/
Dubbelbloed

In de drie portretten van de serie Dubbelbloed, onderzoeken personen van gemengd Surinaams-Nederlandse afkomst wat hun steunt of juist verwart in de beleving van alle identiteiten die zich in hun verenigen. In de vierde aflevering, de Talkshow, gaan we in gesprek met de personen uit de portretten en onder begeleiding van Glenn Helberg, psychiater en Kitlyn Tjin A Djie, transcultureel systeemtherapeut, zoeken naar welke rol hun eigen familie, de omgeving, hun familiegeschiedenis en de wereldgeschiedenis hebben op de ontwikkeling van hun identiteiten.

Recht op je veelzijdigheid

In de Talkshow gaan we in gesprek met de personen uit de portretten en onder begeleiding van Glenn Helberg, psychiater en Kitlyn Tjin A Djie, transcultureel systeemtherapeut, zoeken we naar welke rol hun eigen familie, de omgeving, hun familiegeschiedenis en de wereldgeschiedenis hebben op (de ontwikkeling van) hun identiteiten.

Moeten kiezen?

Patricia Piqué had het gevoel dat ze als kind partij moest kiezen voor haar Surinaamse of Nederlandse familie. Die spanning leek invloed te hebben op de keuze voor cultureel gemengde vrienden. En de opvoeding van haar zoon Jarreau. Welke keuzes willen hij en zijn vrienden nu maken?

In jezelf geloven

Iris Bourne heeft letterlijk van de coronacrisis een kans gemaakt. Zoeken naar kansen in een moeilijke situatie heeft ze niet van een vreemde. Ze heeft het geleerd van haar vader, de eerste zwarte slager van Utrecht, en van haar moeder, die als roodharig meisje opgroeide in een weeshuis.

Wat je zeggen wil

“Wat mag ik zeggen als white passing vrouw en wie bepaalt dat?” Zangeres Anne-Fay Kops, haar broer Felix (filmmaker en songwriter) en hun moeder Juliet nemen ons, vanuit deze actuele vraag, mee in een zoektocht naar wat er verteld werd over de familiegeschiedenis en de Surinaamse cultuur en wat niet.

Recht op je veelzijdigheid…

Moeten kiezen?…

In jezelf geloven…

Wat je zeggen wil…