Duivenvrouw Aash is elke dag drie uur bezig met duiven verzorgen

Sinds juli vorig jaar richt Aash, ook wel bekend als de duivenvrouw, zich op het redden van de pootjes van duiven. Vaak raken ze verstrikt in draden, waardoor je de bekende stomppootjes krijgt. Soms zijn die pootjes nog te redden. Die duifjes neemt ze mee en spalkt ze en draait die pootjes naar achteren. Zo heeft ze een aantal flocks in de stad die haar herkennen.

“Er zijn zoveel duiven die hun tenen hebben verloren, dat betekent dat die duif heel veel leed en pijn heeft geleden en daar heb ik moeite mee”, aldus Aash Sital. ‘‘Daarom ben ik sinds vorige jaar begonnen met het zorgen voor deze duiven”, voegt Aash toe.

Aash helpt duiven met een stringfoot, dat houdt in dat de poten van duiven verstrikt raken in onder andere mensenhaar, kledingdraad en flosdraad. “Direct op straat knip ik de draden los en vliegen ze weer weg. In erge gevallen als ik een vervorming zie dan neem ik ze mee naar huis en gaan ze revalideren”, voegt Aash toe.

Wat de duivenvrouw het meest raakt is hoe er met duiven omgegaan wordt. “Als volwassenen zo’n beestje schoppen, hoe laf en triest is dat. Je kan niet op zo’n manier met een weerloos beestje omgaan. Deze beesten voelen pijn, angst en ik vind dat ze met meer compassie bejegend mogen worden.”