Dutch Windmills boksen er op los in Crooswijk

Wie het over boksen en Rotterdam heeft, kan niet om Bep van Klaveren heen. De in 1992 overleden bokser ging vanuit Crooswijk de hele wereld over om succes te behalen en stond in Amerika bekend als The Dutch Windmill. En onder die naam wordt anno 2017 in datzelfde Crooswijk wekelijks gebokst door boksers op leeftijd. Wij gingen langs bij boksvereniging Crooswijk voor een intens potje boksen.

Wie de boksschool in loopt ziet dat de tijd in zekere zin hier heeft stil gestaan, er hangt een ouderwets gezellige sfeer in de kantine, waar één voor één de boksers binnen komen wandelen. Maar ondanks dat de leeftijd wat hoger ligt dan bij de gemiddelde boksschool, wil dat niet zeggen dat het er niet intens aan toe gaat.

Onder leiding van Cock Dullaart, die zelf in de tijd van Bep van Klaveren amateurbokser was, wordt er volop gebokst, en voor Cock was het vroeger eigenlijk heel vanzelfsprekend dat je ging boksen in Crooswijk: “Ik wilde zelf altijd wielrenner worden, maar zo’n fiets was te duur. Dus dan ging je maar boksen, dat was goedkoop, en vooral in een wijk als Crooswijk ontwikkelde het zich als een echte volkssport.”

Zijn actieve jaren als amateurbokser liggen ver achter hem, maar toch kan Dullaart geen afscheid nemen van de sport: “Het is een virus, je staat er mee op en gaat er mee naar bed. Ik vind het dan ook nog steeds hartstikke leuk om dit te doen.”

Ook de deelnemers vinden het, ondanks dat het er best hard aan toe gaat, geweldig om wekelijks te doen: “Bij een gemiddelde boksschool ligt de leeftijd vrij laag, maar hier heb je leeftijdsgenoten en veel oud-amateurboksers…dat maakt het een stuk leuker”, aldus één van de aanwezigen, terwijl een man van 88 eraan toevoegt: “Elke maandag en donderdag kan ik niet wachten om richting de boksschool te gaan, even boksen, en daarna gezellig even praten met al die gasten. Heerlijk vind ik dat.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat